Deze spectrum analyzer is eenvoudig van opbouw. Je kunt er leuke metingen mee doen, ondanks de 75 Ohm impedantie aan de ingang. Frequentiebereik is 10kHz tot 3,6GHz
25 Foto's
Dit is de FE-5680A, een bekende frequentie oscillator op basis van een "Rubidium package", bedoeld als tijdbasis voor meetapparatuur en telecom. Uit mijn versie komt een hele nauwkeurige 10MHz.
10 Foto's
Marconi 2955 (not the A and B version!) testset. Een alles-in-één set voor het meten en afregelen van smalband apparatuur van 400kHz tot 1GHz. Er kan ook een SINAD meting mee gedaan worden. Ook zenden tot 75W (max) en er zit een toongenerator in en een LF oscilloscoop functie voor het afregelen van een middenfrequent. Modulatie en demodulatie kan in AM-, FM- en fasemodulatie.
35 Foto's
RF powermeter, waar een losse sensor op aangesloten kan worden. Ik heb er een sensor bij die kan meten tot 18GHz (+20dBm max.). Voor grotere vermogens is dus een verzwakker nodig, of een richtkoppelaar met demping. Deze meter heeft een digitale uitlezing en een relatieve analoge meter, om variaties beter te kunnen interpreteren (afregelen bijvoorbeeld).
6 Foto's
RF signaal generator / sweeper voor breedband toepassingen (filters etc). Niet geschikt voor smalband, ook geen PLL. Oscillatoren zijn van het YIG type. Frequentiebereik is 10MHz tot 18GHz. Het 10MHz tot 2GHz wordt bereikt, door een standaard oscillator bij te mixen
28 Foto's
Een dualband portofoon (2m en 70cm) uit ca. 2003 met ingebouwd 1200bd en 9600bd packet modem en APRS functionaliteit. De GPS zit niet ingebouwd, die moet extern aangesloten worden.
11 Foto's
Een oudje, maar zeer populair: dit is een 2m allmode transceiver met 10W RF output en een traploze VCO. In deze S versie zit een frequentieteller ingebouwd.
10 Foto's
Ik heb de printplaat doormidden gezaagd om het geheel in een kastje te kunnen bouwen.
6 Foto's
De Raspberry Pi is een microcomputertje op creditcard formaat. Helemaal compleet met HDMI en RCA video, USB, LAN, IO, 256MB RAM en een SoC op 700MHz. Zie http://www.raspberrypi.org/ voor meer info.
13 Foto's
Several sub albums with different types of RTL2832U bases dongles for SDR radio and DVB-T
Labvoeding met 3 uitgangen: 2x : 0-30V 3A met stroombegrenzing 1x : 5V 3A Lees de review op deze site: https://www.pe1rqm.nl/?page_id=1307
8 Foto's
Tenma 72-10480 (Korad) power supply van Timo. Dit is de 3A versie. De fabrikant is Korad en zijn ook uitgebracht onder andere merknamen. Zoals Velleman en Korad.
19 Foto's
Nemic-Lambda EWS-600 - 28V 23A schakelende voeding.
14 Foto's
Dit is een video monitor, gekocht op Ebay van rond de €22,50. Hij heeft twee videoingangen en heeft een videosync nodig om beeld te geven (dat is voor ATV een nadeel). Grootte: 4,3”, gehele monitor(tje) is iets breder dan 10cm. Type: LCD PAL/NTSC met LED backlight. Voeding: 7-15V, ca. 200mA@9V (stroomopname is niet lineair en is afhankelijk van aangeboden spanning vanwege ingebouwde schakelende voeding) Input: 2x CVBS, geen audio. Kijkhoek: horizontaal zeer goed (meer dan 170 graden), verticaal zoals je gewend bent van TN panelen, matig, maar goed bruikbaar. Videosquelch? Ja, helaas wel. Gaat wel vrij snel open bij een beetje sync. Werkt tevens als detector voor welke input er gebruikt wordt en de monitor gaat in een soort standby modus als er geen video aangeboden wordt (backlight gaat uit). Beeldverhouding: 16:9 en 4:3. Bronnen met 4:3 verhouding kunnen eventueel in een menu uitgerekt worden naar 16:9. Beeldkwaliteit: goed. Intensiteit: goed. Elektronica: alles draait om één chip waar je niets van kunt vinden op internet. De MST703-LF van MSTAR.
10 Foto's
Barco Pulsar TV modulator Een zeer goede modulator, gebruikt als analoge TV modulator op het kabelTV net. Goed beeld en geluid. Mooi afstembaar en volledig te bedienen vanaf het voorfront. Ik gebruik \'m voor 70cm ATV. Uitgangsvermogen is ca. 20mW, dus een klasse-A eindtrapje is wel nodig.
38 Foto's
Minikits 70cm eindtrap 10W met RA30H4047M Zelfbouwproject. Zie http://www.hamforum.nl/viewtopic.php?f=32&t=114 voor de complete opbouw, de moeilijkheden met lineariteit en de afregelprocedure.
10 Foto's
Dit is een 50i Quad beeld generator, oorspronkelijk bedoeld voor CCTV. Nu gebruik ik hem in de ATV hobby. Ideaal, vanwege zijn volledig framerate ondersteuning van 25 frames per seconde (50 velden, 50i).
13 Foto's
Dit is een DVD recorder van eind 2006, begin 2007. Er zit een harddisk in van 250GB. Deze harddisk recorder is alleen geschikt voor analoge SD signalen, van de ingebouwde tuner, of van externe bronnen (ook DV). Nog steeds een ideaal ding voor ATV!
11 Foto's
Handig videospelertje voor onze Amateur Televisie hobby. Deze speelt nog het oude analoge SD formaat en kan omgaan met alle gangbare codecs. Hij kan ook foto\'s afspelen, stilstaand of in een slideshow. Ik ga dit dingetje als testbeeld generator gebruiken. Zo kan ik een filmpje maken met een statisch testbeeld en dan lopende teksten daar bovenop. Mogelijkheden te over voor 15 euro!
12 Foto's
Dit is een oude titelgenerator, die ik gebruik om mijn call in beeld te zetten tijdens ATV uitzendingen. Download hier de gebruiksaanwijzing: http://www.hamforum.nl/viewtopic.php?f=15&t=1470&p=5822&hilit=JVC#p5822
4 Foto's
Dit is een marifoon uit 1987. Er is een ATIS printje ingebouwd op de plek waar ook een optionele selective call print gemonteerd had kunnen zitten. Deze optie is dus niet aanwezig. Deze marifoon heb ik voor een klein bedrag gekocht op een kleedjesmarkt tijdens Koningsdag 2015 in Leusden.
21 Foto's
Een ex- ATF-2 basisstation, die nu dienst doet als 70cm transceiver (>50W). Deze is voorzien van de PA4DEN software.
8 Foto's
Dit is een oude 10MHz oscilloscoop, die niet meer helemaal goed functioneert.
6 Foto's
Een nog steeds uitstekende 20MHz analoge oscilloscoop uit de jaren 80 (niet meer in bezit)
9 Foto's
Dit is een oude Bosch KF-161 VHF mobilofoon die veel werd verkocht via museum Jan Corver. Dit is de PLL versie. Ik heb er geen complete ombouw voor gedaan, enkel en alleen maar één frequentie ingesteld op de PLL en de set afgeregeld. Dit is een ideaal apparaat voor bijvoorbeeld packet of APRS. Maar ook voor bijvoorbeeld voor als je maar één frequentie wilt monitoren (repeaters, etc).
7 Foto's
Dit is een mobilofoon voor hulpdiensten/politie geweest, eind jaren 70/begin jaren 80. Deze werkt op ongeveer 80MHz (dit exemplaar 78MHz) en is wellicht geschikt om te gebruiken als FM transceiver voor de nieuwe 4m band voor zendamateurs (70-70,5MHz). Het zendvermogen van deze mobilofoon bedraagt ca. 6 Watt.
3 Foto's
Philips FC870 Cassettedeck. Dit is een mooi 3 kops cassettedeck uit 1987. Deze loopt nog steeds uitstekend. Dit is duidelijk een product uit de Philips / Marantz samenwerking uit die tijd.
14 Foto's
Niet echt HAM apparatuur, maar audio apparatuur vind ik ook interessant. Helemaal deze Marantz versterker series uit ca. 1993. Heden ten dage nog steeds een hele goede audioversterker en erg gewild op de tweedehands markt (daar heb ik \'m dan ook vandaan). Deze versterker kan ook in klasse A worden gezet.
28 Foto's
Niet echt HAM apparatuur, maar audio apparatuur vind ik ook interessant. Helemaal deze Marantz versterker series uit ca. 1993. Heden ten dage nog steeds een hele goede audioversterker en erg gewild op de tweedehands markt (daar heb ik \'m dan ook vandaan). Deze versterker kan ook in klasse A worden gezet.
37 Foto's