Dit is een video monitor, gekocht op Ebay van rond de €22,50. Hij heeft twee videoingangen en heeft een videosync nodig om beeld te geven (dat is voor ATV een nadeel). Grootte: 4,3”, gehele monitor(tje) is iets breder dan 10cm. Type: LCD PAL/NTSC met LED backlight. Voeding: 7-15V, ca. 200mA@9V (stroomopname is niet lineair en is afhankelijk van aangeboden spanning vanwege ingebouwde schakelende voeding) Input: 2x CVBS, geen audio. Kijkhoek: horizontaal zeer goed (meer dan 170 graden), verticaal zoals je gewend bent van TN panelen, matig, maar goed bruikbaar. Videosquelch? Ja, helaas wel. Gaat wel vrij snel open bij een beetje sync. Werkt tevens als detector voor welke input er gebruikt wordt en de monitor gaat in een soort standby modus als er geen video aangeboden wordt (backlight gaat uit). Beeldverhouding: 16:9 en 4:3. Bronnen met 4:3 verhouding kunnen eventueel in een menu uitgerekt worden naar 16:9. Beeldkwaliteit: goed. Intensiteit: goed. Elektronica: alles draait om één chip waar je niets van kunt vinden op internet. De MST703-LF van MSTAR.
10 Photos
Barco Pulsar TV modulator Een zeer goede modulator, gebruikt als analoge TV modulator op het kabelTV net. Goed beeld en geluid. Mooi afstembaar en volledig te bedienen vanaf het voorfront. Ik gebruik \'m voor 70cm ATV. Uitgangsvermogen is ca. 20mW, dus een klasse-A eindtrapje is wel nodig.
38 Photos
Handig videospelertje voor onze Amateur Televisie hobby. Deze speelt nog het oude analoge SD formaat en kan omgaan met alle gangbare codecs. Hij kan ook foto\'s afspelen, stilstaand of in een slideshow. Ik ga dit dingetje als testbeeld generator gebruiken. Zo kan ik een filmpje maken met een statisch testbeeld en dan lopende teksten daar bovenop. Mogelijkheden te over voor 15 euro!
12 Photos
Dit is een oude Bosch KF-161 VHF mobilofoon die veel werd verkocht via museum Jan Corver. Dit is de PLL versie. Ik heb er geen complete ombouw voor gedaan, enkel en alleen maar één frequentie ingesteld op de PLL en de set afgeregeld. Dit is een ideaal apparaat voor bijvoorbeeld packet of APRS. Maar ook voor bijvoorbeeld voor als je maar één frequentie wilt monitoren (repeaters, etc).
7 Photos
Dit is een mobilofoon voor hulpdiensten/politie geweest, eind jaren 70/begin jaren 80. Deze werkt op ongeveer 80MHz (dit exemplaar 78MHz) en is wellicht geschikt om te gebruiken als FM transceiver voor de nieuwe 4m band voor zendamateurs (70-70,5MHz). Het zendvermogen van deze mobilofoon bedraagt ca. 6 Watt.
3 Photos
Niet echt HAM apparatuur, maar audio apparatuur vind ik ook interessant. Helemaal deze Marantz versterker series uit ca. 1993. Heden ten dage nog steeds een hele goede audioversterker en erg gewild op de tweedehands markt (daar heb ik \'m dan ook vandaan). Deze versterker kan ook in klasse A worden gezet.
28 Photos
Marconi 2955 (not the A and B version!) testset. Een alles-in-één set voor het meten en afregelen van smalband apparatuur van 400kHz tot 1GHz. Er kan ook een SINAD meting mee gedaan worden. Ook zenden tot 75W (max) en er zit een toongenerator in en een LF oscilloscoop functie voor het afregelen van een middenfrequent. Modulatie en demodulatie kan in AM-, FM- en fasemodulatie.
35 Photos
RF powermeter, waar een losse sensor op aangesloten kan worden. Ik heb er een sensor bij die kan meten tot 18GHz (+20dBm max.). Voor grotere vermogens is dus een verzwakker nodig, of een richtkoppelaar met demping. Deze meter heeft een digitale uitlezing en een relatieve analoge meter, om variaties beter te kunnen interpreteren (afregelen bijvoorbeeld).
6 Photos
Niet echt HAM apparatuur, maar audio apparatuur vind ik ook interessant. Helemaal deze Marantz versterker series uit ca. 1993. Heden ten dage nog steeds een hele goede audioversterker en erg gewild op de tweedehands markt (daar heb ik \'m dan ook vandaan). Deze versterker kan ook in klasse A worden gezet.
37 Photos